keskiviikko 8. tammikuuta 2014

Tukanlaittoa Hollannissa

Näin vuoden vaihteen kieppeillä on hyvä aika pysähtyä hetkeksi ja miettiä mennyttä vuotta. Itselläni vuosi 2013 sisälsi töitä, koulua, näyttötutkintoja, ulkomaanreissuja, mökkeilyä, koulutuksia, valmistumisen ja vaihtojakson Hollannissa. Vaikka monelle asiakkaalle kerroinkin kesäisestä työjaksostani Hollannissa, ajattelin nyt jakaa kokemukseni hieman useammalle :)


Oppisopimusjaksoni puolivälissä minulle tarjoutui mahdollisuus päästä kolmen tai neljän viikon ajaksi ulkomaille työharjoitteluun. Turun Oppisopimustoimisto vastaanotti vaihtohakemukseni, järjesti infotilaisuuden ja haastattelun, joiden jälkeen osallistuinkin jo lähtövalmennukseen. Sain käytönnössä valita mieluisimman maan muutamasta vaihtoehdosta ja pian minulle tarjottiin paikkaa haluamastani kohdemaasta, Hollannista.


Vietin kolme viikkoa Dordrecht nimisessä hieman Turkua pienemmässä suloisessa kaupungissa. Työpaikkani sijaitsi läheisessä kylässä, jonne oli helppo pyöräillä joka päivä. Tasaisen maastonsa ja superhyvien pyöräilymahdollisuuksien takia taisikin pyöräiltyjä kilometrejä kertyä pari sataa. Salonki, jossa työskentelin noiden kolmen viikon ajan on ketju, joka oli erikoistunut nopeaan palveluun. Ensimmäisenä päivänä olin hieman hämmentynyt, kun huomasin asiakkaiden vaihtuva 20 minuutin välein. Oma ajanvarauskalenterini täyttyi myös kiitettävää vauhtia, joten pääsin heti työn touhuun. Paikalliset asiakkaat olivat aidosti kiinnostuneita siitä, miksi ja miten olin sinne eksynyt. Monet kyselivät Suomesta ja sainkin kertoa noin kymmenelle asiakkaalle joka päivä erilaisia asioita kotimaastani. Joka kerta kun kerroin asiakkaille "it's now about 28 degrees in Finland" vihlaisi hieman. Jostain kumman syystä juuri ne kolme viikkoa kun olin reissussa Hollannissa oli ennätyskylmää. Just my luck! :P

Ammatillisessa mielessä opin toimimaan nopeammin, käyttämään erilaisia tekniikoita ja sain runsaasti varmuutta. Oli todella mielenkiintoista tutustua paikalliseen kulttuuriin ja ihmisiin. Sain paljon inspiraatiota ja vinkkejä paikallisten työtä seuratessa. Pääsin myös L`Orealin koulutukseen Amsterdamiin, joka oli todella mielenkiintoista. Ainut miinus koulutuksessa oli se, etten ymmärtänyt kovinkaan paljoa tanskan ja saksan sekoitukselta kuulostavasta luennosta :D Onneksi kuvat ja kaaviot ovat aika kansainvälisiä niin ymmärsin sentään jotain! Vapaa-aikaakin oli kiitettävästi, jolloin ehdin tutustua Rotterdamiin ja Amsterdamiin. Tein myös viikonloppumatkan Ranskaan :) 

Oli kyllä todella opettavainen ja avartava kokemus, jolle lähtisin vaikka samantien uudestaan!!


- Irene

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi, kysy tai vinkkaa vaikka postausaiheesta! :)